Pagina's

vrijdag 16 augustus 2013

Een super weekend

Een tijdje geleden zag ik op facebook een oproep ' wie uit de buurt van Langemark zin had om mee te gaan op naaiweekend? '. 

Daar moest ik geen twee keer over nadenken. We gingen met 6 vrouwen naar Wijtschate in een B&B. Er was nog een gekende onder de dames. Maar anders deelden we allemaal dezelfde passie. 
Alles werd klaar gezet en de auto werd geladen. Onderweg stop ik nog om Sofie Dubois. Hopelijk krijgen we nog alles mee! 


Toen we aankwamen in de B&B waren we niet alleen. We hadden het hele weekend gezelschap. 


Het was een fijne ontmoeting met iedereen. 
Na het ontbijt van de gasten werd er door de gastvrouw een groot tafelblad opgelegd dat we het hele weekend zouden inpalmen. De auto's werden gelost en de machines kregen een plaatsje. 
Er werd heel wat genaaid in het weekend. 

 

De kaptrui uit SVDH werd in tweevoud gemaakt.  We deden er nog een kleine aanpassing aan en zorgden voor een zak. 

Daarna waagden we ons aan een hemdje. De stof werd meegebracht van de Soldeur. Deze keer maakten we geen knoopsgaten maar testen we de kam snap even uit. Ik ontbreek nog een heel belangrijk hulpstuk! De priem. Deze moet nog in mijn bezit komen. Maar gelukkig kon ik die wel van anderen gebruiken. Moet zeggen heel handig om te gebruiken. 
Nu en dan kon er ook een glaasje gedronken worden. En ook heel veel gebabbeld! 
De zaterdag was zo voorbij gevlogen. 

De zondag morgen mochten we mamanessa verwelkomen voor een workshop boekentas maken. Er werden peuter-, kleutertasjes gemaakt en ook voor het eerste leerjaar. Het was zweten en zwoegen met hier en daar een vloek en een machine die niet altijd mee wilde. 
Maar na 4 u mogen de resultaten gezien zijn. Om het af te leren en het weekend af te sluiten maakten we nog een pennenzak voor een nichtje die volgende maand start in het eerste leerjaar. Het werd er ook een met de bloemetjes. Een stofje waar al heel veel uit gemaakt geweest is. 
Santé, het was een super gezellig en geslaagd weekend. 
Ik ben super fan voor die naaiweekendjes :) 

4 opmerkingen:

 1. Oh ja, dat moet supergezellig zijn! Ik denk altijd dat zo'n boekentas een onbegonnen reuzenwerk is, maar klaar in 4 uur???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ saskia, er was enkel al wat stof in grote repen geknipt. Anders deden we alles daar. Alles werd stap voor stap duidelijk uitgelegd. Er wacht hier nog een tweede om gemaakt te worden. Maar ik hoop nog alle stappen te weten want de omschrijving is nog niet klaar. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wil ik ook, wil ik ook :)
  zag er keigezellig uit!
  mooie naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen