Pagina's

dinsdag 3 maart 2015

Weg van straat

Na een deugddoende week aan zee hadden we energie over. 
We stonden voor een nieuwe uitdaging. Dat was namelijk glasgordijnen maken. 

7 stuks stonden er op het programma. Er werden heel wat draadjes getrokken om op een rechte lijn te kunnen knippen. Met raad en daad van Ilse kwam alles in orde. Het was even spannend om ze op te hangen, maar ze hangen en de persoon in kwestie is er blij mee. Klaar start, er werd heel wat gemeten en meter gestikt, met en zonder velcro. 
De foto's zijn niet ideaal van kwaliteit, zo zie je maar dat je met en telefoon ook niet de beste kwaliteit hebt. 
Daar zijn toch ook een paar uurtje werk in gekropen. 
Maar iedereen is tevreden is dat brengt ook voldoening mee. 


8 opmerkingen:

 1. Dat is eigenlijk exact wat ik nog nodig heb voor in ons huis, maar ik zie die naaistress echt niet zitten. Een stevige portie respect voor jou dus :-). Heb me intussen beholpen met rolgordijntjes van Ikea die ik wil afknippen op gepaste lengte en aan/op/tegen het raam wil hangen. Boren in de rolluikbakken zie ik niet zitten. Hoe heb je deze opgehangen? Met velcro?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je moet twee vijzen in de rolluikbak of raam vijzen samen met een rond plastiekje en dan kan je de lat waar de ene kant van de velcro ophangt opduwen.

   Verwijderen
  2. Velcro op het raam zelf zou je dus niet aanraden? Dat was eigenlijk mijn plan, aangezien de rolluikbakken niet uit hout maar wel uit pvc (?) zijn.

   Verwijderen
  3. weet niet of dat voldoende zal houden, het zijn korte vijzen van 2.5 vm, je hebt er ook voor pvc.

   Verwijderen
  4. Wij wonen hier nu juist 10 jaar, toen ik nog niet aan naaien begonnen was. Dus werden dit soort gordijnen gemaakt door mijn moeder. Wij wilden zelf liever niet boren in onze aluminium ramen (iets met koudebruggen) en deden het dus met opgeplakte velcrobanden. Op de meeste ramen hangen ze nog goed, andere hebben we ondertussen vervangen. Een geduldwerkje om eerst netjes de achtergebleven lijm weg te krijgen maar dan kan je weer voor enkele jaren weg.
   Fien, goed dat ik weet dat jij er weg mee kan. Als we hier eens willen vernieuwen, dan kan ik raad bij jouw komen vragen ;-)

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de tips, dames! Nu moet ik me er wel aan wagen hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amaai, deze zijn super!!!
  Wat een prachtig resultaat zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Fien.Mag ik mijn bestelling plaatsen? Hier nog van die ouderwetste glasgordijnen. Maar als die versleten zijn wil ik ook moderne

  BeantwoordenVerwijderen