Pagina's

zondag 10 augustus 2014

Boekentas 3

Zoals je eerder al kon lezen waren mijn 2 kleuters al voorzien van een nieuwe schooltas.
Maar in september heb ik hier geen 3 kleuters meer.
Er moest dus een patroon gezocht worden voor een boekentas voor het eerste leerjaar.

Plokadotpatterns kwam met een grote schooltas uit. Zag er wel handig uit met een voorvak en een tussenschot met een rits zodat de boekentas in 2 verdeeld wordt. 
Vooraan kunnen de boterhammen en koeken en drank en zitten die niet tussen de boeken. 

Het werd een hele uitdaging. Stap voor stap werd alles geknipt en verstevigd. Belangrijk is om geen naad bij de knippen van de versteviging. 
Het werd ook mijn eerste ervaring met decovil light. Wat wel aangenaam is om mee te werken. Als je erdoor moet stukken heb je wel eens wat lijm mee aan je naald. 

Voor het tussenschot werd er wel een gevloekt en opnieuw geknipt zonder naadwaarde want met naadwaarde erbij VEEEL te groot. 

Nu zijn jullie alvast benieuwd naar het resultaat. Ga jullie niet langer in spanning laten. 

De zoon koos zelf het buitenstofje uit de stoffenkast. Handig als je wat voorraad liggen hebt. Zowel de buiten- als binnenstof werden behandelt met Hg waterdicht. 

Voor de binnenstof ging ik op zoek op het net. Want ik had er toch heel wat van nodig. 
Het werd een soft cactus stofje. 

In combinatie met het oranje vind ik de buitenstof wel mooi uitkomen. Voor de zoon was het ook in orde. 'Mama kies jij maar het zal wel mooi zijn. ' Is dat toch mooi als ze zo content zijn met wat je maakt. 
Het eindresultaat mag er zijn maar hier en daar toch nog wat werkpuntjes. Maar volgend jaar zal ik al een tweede kunnen maken voor zoon 2 en dan weten we weer waar we moeten aan denken. 

Er werd ook een pennenzak gemaakt. Deze was eigenlijk al klaar voor de schooltas. Want we moesten wat wachten op de slotjes en zo. 
Ook het stofje van de pennenzak koos hij zelf. 
Hij wou er een groen rist in hebben. Maar daar kwam de groen flock niet goed op uit. 
Dan knipten we een nieuw stukje voor de pennenzak en koos mama voor rood. Maar nadien beken had ik mss voor oranje moeten gaan (ging nog beter bij de boekentas passen). 
Uit het stukje met groene flock werd een simpel ritstasje gemaakt zodat ze ook op gepast wijze centjes kunnen meenemen naar school als dat nodig is. 

En terwijl mijn grote vriend cameo zijn werk deed, deed ik hem ook nog wat vinyl snijden. Kleine broer kreeg in juni al zijn eigen brooddoos dus nu krijgen de broers een nieuwe voor september. 
een symbool dat hebben ze niet meer in het eerste leerjaar. Maar daar hij een lego fan is is het niet moeilijk om de doosjes te personaliseren. 
Zo kunnen de boterhammen en de koeken en/of fruit ook terug mee naar school. Een geheel dat allemaal klaar staat tot 2 september om dan met mijn grote jongen naar de grote speelplaats te gaan.
Klaar voor het eerste leerjaar! Hij kijkt er in ieder geval al heel erg naar uit! Een grote wereld van de geschreven taal die zal open gaan! 
Veel plezier mijn grote vriend! 
stoffen: buiten; stoffenkast
             binnen: soft cactus
             pennenzak: stoffenkast 
doosjes: action
Bedankt aan Sofie van Finoinfondo om decovil light aan te kopen! 


3 opmerkingen:

 1. Mijn stof is net voorbehandeld met HG en het patroon ligt klaar. Ik ga in ieder geval héél goed lezen waar er wel en niet naadwaarde moet :-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, ik kijk weer met opengevallen mond naar je naaisels! Prachtig! Ook je etui's zijn mooi, ik moet ook meer contrasterende kleuren gaan gebruiken voor mijn ritsen en paspel, ik heb altijd meer neiging om in dezelfde tinten te gaan... Mooi mooi mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend !!! Zéér knap werk !!!
  De start van zijn eerste leerjaar kan nu al niet meer stuk !!!
  Er zullen waarschijnlijk niet veel kinderen in de klas zijn met een zelfgemaakte boekentas, hij mag echt supertrots zijn !!!
  Veel succes, Stan, met alle nieuwe cijfers én letters !!!

  BeantwoordenVerwijderen