Pagina's

zondag 11 mei 2014

Foute naaisels

Ja dat kan ook gebeuren. Met veel goede moed aan iets beginnen. Maar terwijl  je bezig bent het een na het ander die niet wil lukken. 
Ik kocht een paar patronen op facebook van Yoke. Het patroon werd uitgetekend en voordien aangepast waar nodig. 
Het eerste was de Anaïs. Maar het strikje ging ik niet maken want het stofje was al druk genoeg. Er werd geknipt en begonnen tijdens ons weekend in maart. 


Maar bij de eerste pas beurt was het al niet helemaal naar mijn zin. Om goed te zijn komt het iets te kort. 
Het zal eentje worden voor in de valies deze zomer. Kreukvrij, handwas en snel droog. Ideaal voor een vakantiebestemming. Maar niet om mee te gaan werken. Daarna waagden we ons nog eens aan een patroon van Yoke de 'Mandy'. Hier werd het rokdeel ook al aangepast tijdens de les. 
Het begon hier al bij de mouwen. We kregen ze er maar niet mooi in. Dan maar alles terug los gemaakt en een kapmouw erin gestoken. 
Dan konden we eindelijk het rokdeel eraan hangen. Een hele cirkel. Dat ging vlot. Het was toch wel een heel stuk om om te zomen. 
Maar eenmaal ik het aan deed voelde ik me er niet goed in. De kleuren staan me niet en het model is ook niet 100% mijn gedacht en gevoel. 
Het is gemaakt maar zal verknipt worden voor een ander doel dat ik nog niet weet. Het zal in een hoekje vliegen van de naaikamer. Tenzij er zich iemand geroepen voelt moet je maar iets laten weten. 


stof : bovenste kleed, Stael Torhout
        onderste kleed: soldeur

patroon: Allebei Yoke 

2 opmerkingen:

  1. Nou, nou, dat eerste vind ik helemaal niet misstaan hoor! We zullen toch een mooie lange zomer krijgen (of ben ik te optimistisch ...), van het tweede modelletje ben ik ook minder fan, idd iets raar aan de mouwen. Maar een fleurige strandtas uit het rokdeel???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zal inderdaad iets anders gemaakt worden uit het stofje! We hebben er genoeg ingestoken in het rokdeel :)

      Verwijderen