Pagina's

maandag 4 november 2013

Drie op een rij

Een paar weken geleden starten we in de les met een bandwerkje. Ik ging voor 2 broekjes maken met alles erop en eraan. Had de blauwe ribfluweel kunnen kopen aan een hele lieve dame. 
Maar toen we aan het puzzelen gingen met de patroon stukken konden de 3 broeken eruit. We konden een gaan maken in maat 92 - 110 - 122. 
Maar toch werden ze niet helemaal gelijk. 


Hier zie je ze alvast liggen van klein naar groot. 
Het patroontje komt uit een ottobre 3/2013. 


 Iedere broek kreeg een afwerking in een andere kleur. Voor de voering van de zakken werd gebruik gemaakt van het brandweerwagen stofje. 
Naar die kleuren werd gekeken voor de ritsen. Het werd dus een rode, gele en blauwe afwerking. Ik werkte met een kamsnap zodat ze gemakkelijk hun broek open krijgen. 

Aan de achterkant werd ook een steekzak voorzien. We begonnen telkens met het kleinste model tegen dat we aan de derde kwamen ging alles vlot.  Een korte fotosessie met modellen die niet al te goed wilden meewerken :) 
Voila de nieuwe broek, daar zijn ze geen koud in hebben deze winter. Ze zijn nu nog op het langst. Kunnen dus nog tegen een groeischeut van de kindjes. 2 opmerkingen:

  1. Mooi hoor! Daar zal je wel veel werk aan gehad hebben (hoewel bandwerk in dezelfde kleur, dan moet je al geen garen wisselen!)

    BeantwoordenVerwijderen